Belediye Başkanı Hamdi Erdal, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü Mesajı

“19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bu günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.
Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek en güzel şekilde ifade edilmiştir. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve millet­çe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, son dönemde yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”